fbpx

Werken en kanker

je hebt een geweldige baan, leuke collega’s, privé gaat alles lekker maar lichamelijk ben je de laatste tijd wat moe. Toch maar even langs de dokter. Je verteld je verhaal, misschien heb je wel een burn-out gaat er door je heen, maar de dokter vertrouwt het niet en stuurt je door naar het ziekenhuis. Je gaat de medische molen in en uiteindelijk krijg je de uitslag. Kanker!

Je vertrouwde wereld stort in. Dit kan niet hoor je jezelf zeggen. Hoe moet het nu verder, mijn werk? Dat is eigenlijk wel het laatste waar je aan moet denken. Eerst beter worden en dan zien we wel hoe het verder met je werk gaat. Dit is voor veel mensen de eerste gedachten, logisch ook. Maar is het wel zo logisch? Als je echt een leuke baan hebt en je werkgever ondersteunt je in het proces op werkgebied dan is het misschien wel goed om te blijven werken. Het kan je energie geven en het verzet je gedachten om niet 24/7 met deze ziekte bezig te zijn.

Mensen leven langer met of na kanker

Wat zou het toch mooi zijn als je geen stress hoeft te hebben nu je geraakt bent door kanker of je straks nog wel een baan hebt. Mensen leven langer met of na kanker en geen stress bevordert herstel.

Kanker heeft een grote invloed op je leven zowel fysiek als mentaal. Het heeft invloed op de werkzaamheden die je doet, je collega’s maar ook op je werkgever. Hier ligt een mooie taak voor de werkgever om hierop professioneel maar vooral menselijk mee om te gaan.

Gaan werken en kanker samen?

Dat gaat zeker samen. Hoe fijn zou het zijn zijn als werknemers vanaf het eerste moment dat ze geraakt zijn door kanker ontzorgt wordt en via hun werkgever een afspraak kunnen maken bij een coach bij kanker Samen kan er gekeken worden hoe inzetbaar de werknemer kan blijven tijdens het ziekteproces, de werknemer weer grip krijgt op zijn of haar leven en dat hij of zij er mag zijn. Het heeft daarnaast zoveel voordelen als mensen weer willen gaan werken en ze niet opnieuw hoeven te integreren in hun eigen baan. Het proces loopt meestal een stuk vloeiender, ook als iemand uiteindelijk niet meer terug komt in zijn oude functie.

Het is voor beide partijen een win win situatie. De werknemer kan zijn werkzaamheden waarschijnlijk blijven doen met misschien wat aanpassingen en als werkgever ben je niet in één klap één van je beste werknemers kwijt.

Wil je meer weten over werken en kanker of wat ik voor jou of je bedrijf als coach bij kanker kan betekenen, vul dan onderstaand contactformulier in.

Zodat wij telefonisch contact met je op kunnen nemen