fbpx

Positief omgaan met kanker!

Hoe kun je nu positief omgaan met kanker hoor ik je denken! Een ziekte waarbij gelijk alle alarmbellen afgaan, de paniek je om het hart slaat als jij of je partner te horen hebben gekregen dat je kanker hebt. Het eerste wat er gebeurt is dat je de meest negatieve scenario voorbij ziet komen. Je gaat er vanuit dat jij of je partner niet lang meer te leven zult hebben. In gedachten zie je de begrafenis stoet voorbij gaan terwijl dit tegenwoordig niet meer zo hoeft te zijn.

Hoe komt het dan dat wij deze gedachten hebben?

Dit komt doordat vroeger de medici veel minder kon dan tegenwoordig. De laatste jaren is genezing van verschillende soorten kanker behoorlijk toegenomen door betere en nieuwe medicaties. Daarnaast zijn er ook doelgerichte medicijnen bij gekomen die je leven kunnen verlengen met een goede kwaliteit van leven. Minder bijwerkingen waardoor je nog heel veel leuke dingen kunt doen. Natuurlijk overlijden er nog veel teveel mensen aan deze ziekte, er is nog veel werk aan de winkel maar uiteindelijk zal het een chronische ziekte gaan worden waar wij met medicijnen een prachtig leven kunnen leven.

Maar hoe ga je nu om met kanker?

Hoe je omgaat met kanker is voor iedereen verschillend. De één is lamgeslagen en de ander gaat gelijk het gevecht aan. Het is bewezen dat je met een dosis positief denken een betere kwaliteit van leven hebt dan met een dosis negatief denken. Het zou toch ontzettend fijn zijn als je denken voor de eerste optie zou gaan kiezen, ja toch! Om voor de eerste optie te gaan is het fijn om bij een coach terecht te kunnen die begrijpt wat kanker is en wat kanker met je lichaam en geest doet. Een coach bij kanker begrijpt dit, dat is haar kwaliteit. Zij kan jou die handvatten aanreiken die je zo nodig hebt.

Welke handvatten kan ik als coach bij kanker jou aanreiken?

Dat gaan we bespreken in een gratis kennismakingsgesprek. In dit eerste gesprek wil ik jou graag leren kennen als mens en om te kijken hoe wij samen aan de slag kunnen gaan zodat jij je mooiste leven gaat durven leven naast de ziekte kanker.

Een kennismakingsgesprek duurt ongeveer 30 tot 45 minuten. 

Ben je er klaar voor?? Vul onderstaand contactformulier in en ik bel je binnen 2 werkdagen terug.

Zodat wij telefonisch contact met je op kunnen nemen