fbpx

Wat is coaching & counseling

Coaching

Coaching is mensen in beweging zetten. Er gebeurt werkelijk iets met je. Je wordt gestimuleerd om de handvatten aan te pakken die jou worden aangereikt. Door deze handvatten krijg je weer energie, raak je gemotiveerd en geïnspireerd om in beweging te komen. Hierdoor kun je aan datgene werken waar je zo mee worstelt.

Hoe kun je het aanpakken

Misschien weet je waar je aan moet werken alleen weet je niet hoe je dit wilt aan gaan pakken. Een coach pakt dit tot op zekere hoogte samen met jou op en zet jou aan tot actie. Want uiteindelijk ben jij degene die aan zichzelf gaat werken met daarnaast de hulp van de coach. 

Dit is een korte duidelijke beschrijving van wat coaching inhoudt. Iedere coach werkt op zijn eigen manier, een manier die het beste bij de coach past. Dit geld ook voor mij als inspiratiecoach. Mijn missie is om jou in je kracht te zetten hoe moeilijk het soms ook is. 

Counseling

Counseling is een laagdrempelige vorm van hulpverlening. Een counselor is een vertrouwenspersoon die ruimte biedt aan de ander om tot eigen inzichten en antwoorden te komen.

Problemen of moeilijke periodes komen in ieders mensenleven voor. Ieder mens wordt vroeg of laat geconfronteerd met het verlies van een naaste, een conflict, teleurstelling of een andere pijnlijke gebeurtenis. Pijn is een natuurlijk onderdeel van het leven, dit is onlosmakend met het leven verbonden en kan nooit helemaal voorkomen worden.

Pijnlijke ervaring

Ieder mens gaat anders om met een pijnlijke ervaring in hun leven zoals bijvoorbeeld een verlies van hun naaste of een tegenslag. De counselor helpt om samen met de cliënt te mogen voelen en te reflecteren om een pijnlijke ervaring een plaatst te geven en zodoende meer oog te krijgen voor hun eigen kracht en mogelijkheden. Ook helpt een counselor om antwoorden te vinden op de vraag hoe zij meer uit het leven kunnen halen en daardoor hun leven durven en kunnen leven zoals zij dat willen.

Dit is een korte duidelijke beschrijving van wat counseling inhoud. Iedere counselor werkt op zijn eigen manier, een manier die het beste bij de coach past. Dit geld ook voor mij als counselor. Mijn missie is om jou in je kracht te zetten en meer oog te krijgen voor jouw mogelijkheden.  

Wil je meer weten? Vul dan onderstaand contactformulier in en ik neem binnen 2 werkdagen telefonisch contact met je op.

Zodat wij telefonisch contact met je op kunnen nemen.