fbpx

Hoe ga je als werkgever om met kanker!

Cees één van je beste werknemers krijgt de diagnose kanker. Je vindt het vreselijk wat hem is overkomen maar tegelijkertijd denk je hoe moet het nu verder in je bedrijf. Cees is een top werknemer, één van je beste krachten en daar vindt je niet zomaar een tweede van. Tegenwoordig krijgt één op de drie mensen kanker en dat is best zorgelijk. Reken maar eens uit hoeveel procent dit van jou personeelsbestand is. 

Bij veel mensen zit in hun gedachten vast geroest dat je gelijk dood gaat aan kanker. Gelukkig is dat tegenwoordig niet meer het geval en genezen er veel patiënten. Zo ook Cees. Cees kreeg de diagnose darmkanker nadat hij mee had gedaan aan het landelijk bevolkingsonderzoek. Cees zijn wereld stortte in, net half de vijftig gepasseerd, het leven lachte hem toe. Privé gaat alles lekker, eerste kleinkind op komst en een leuke baan waar hij het wel volhoudt tot hij met pensioen gaat. Cees moet nog wel een tijdje werken want hij kan pas met pensioen als hij 68 is.

In één klap ziet zijn toekomst er anders uit. Kan hij wel blijven werken nu hij ziek is, hoe staat zijn werkgever hierin. Cees zou eigenlijk wel willen blijven werken, het verzet zijn gedachten en hij heeft een baan waarbij dat best zou kunnen.
Hoe ga je dit nu aanpakken als werkgever. Hoe kun je een werknemer begeleiden in het traject vanaf het eerste moment dat je te horen hebt gekregen dat je werknemer kanker heeft.

In deze workshop gaan we werkgevers uitleggen hoe belangrijk het is om:

  • Als een werknemer ongewild fulltime thuis komt te zitten en wat de kosten zijn. 
  • werknemers/neemsters te begeleiden met kanker vanaf het eerste moment dat zij zich ziek melden.
  • Het bespreekbaar maken als de werknemer/neemster graag wil blijven werken.
  • Hoe je de functie tijdelijk gedeeltelijk in kunt vullen in samenspraak met de werknemer/neemster zodat hij of zij het gevoel houden dat ze nog bij de club horen en straks weer volledig inzetbaar kunnen zijn in hun functie. 
  • Werkgever begeleiden en handvatten aanreiken hoe om te gaan met deze situatie.
  • Tussentijds plan van aanpak aanpassen wanneer nodig.
  • Voorkomen burn-out na re-integratie. 
  • Re-integratie naar eigen functie verloopt soepeler na herstelmelding.
  • Blije werknemer en werkgever.

Extra
Na afloop van de workshop is er ruimschoots de gelegenheid uw ervaringen met elkaar te delen onder het genot van een hapje en een drankje. Zo wordt kennisvergroting op een plezierige wijze gecombineerd.   

Aantal deelnemers
Minimaal 5, maximaal 15.

Deze workshop wordt verzorgd door:
Vilja Mol

Kosten
€ 150,00 per persoon. Exclusief btw. Inclusief consumpties en afsluitende borrel.

Locatie
Neerlandia 3F
1841 JK Stompetoren