fbpx

De kracht van Counseling & Coaching bij kanker is in mijn beleving dat het elkaar aanvult en versterkt. Door te starten met counseling kun je heel goed bepalen waar de emotionele blokkades zitten van een cliënt.

Counselor

De counselor helpt om samen met de cliënt te mogen voelen en te reflecteren om een pijnlijke ervaring een plaatst te geven en zodoende meer oog te krijgen voor hun eigen kracht en mogelijkheden. Van hieruit kun je je cliënt de hand reiken om samen de weg te bewandelen naar de oplossing of het eindresultaat.

Counseling houdt ook in dat de cliënt de regie in handen houdt en eerst zelf probeert een oplossing te vinden voor het probleem. Hier ligt vaak voor de cliënt de grootste uitdaging. Veel mensen vinden het moeilijk om zelfoplossend te denken. Dat is ook begrijpelijk als er geen nieuwe inzichten van buitenaf komen. Hierdoor blijft men in een cirkel ronddraaien. Het fijne is dat je op dat moment kunt overstappen naar Coaching.

Coaching

Het mooie van Coaching is dat je mensen weer in beweging kunt brengen, motiveren en inspireren zodat men de handvatten die ze aangereikt krijgen aan gaan pakken om zo weer in een opwaarts spiraal terecht komen.

Kanker heeft een grote invloed op je leven zowel fysiek als mentaal, op je werk en in relaties en in het dagelijks leven. Het zou zo fijn zijn als mensen vanaf het eerste moment dat ze in aanraking komen met kanker een afspraak kunnen maken bij een Counselor of Coach. Het heeft zoveel voordelen als mensen vanaf het begin af aan positief met deze ziekte om kunnen gaan. Het kan het herstel bevorderen, je beter met je  werkgever kan overleggen hoe het proces gaat verlopen, je relaties niet beschadigt raken en je dagelijkse leven beter verloopt.

Terugval

Wat wij ook vaak horen is dat mensen juist na het hele traject een terugval krijgen. Dit komt doordat men er ineens alleen voor staan en dit mag niet gebeuren. Laat de kracht van Counseling & coaching bij kanker werken vanaf het eerste moment.

Om een eerste stap te maken ga ik je mijn gratis E-Book
” 6 tips in 6 stappen Positief omgaan met kanker” geven.  

Vul in onderstaand formulier je voornaam, achternaam en e-mailadres is en je krijgt een link in je mailbox om het E-book te downloaden.

Door op ‘verzenden’ te klikken, ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden en het Privacy Statement.