fbpx

Operatie nier

Operatie

Oei wat gaat het in éne allemaal snel!

12 oktober kregen we de uitslag van de biopt dat het nierkanker is. 16 oktober zaten we bij de uroloog die de operatie gaat uitvoeren met uitleg hoe de nier verwijderd gaat worden door gebruikmaking van een robot die deze arts gaat besturen. 20 oktober stond een telefonisch consult gepland met de anesthesist om alle medische voorbereidingen door te lopen voor de operatie. Er werd ons verteld dat er een wachttijd is van 6 weken en dat we gebeld worden door het planbureau om de operatie in te plannen.

Nog geen uur later worden we gebeld door het planbureau of Arno maandag 26 oktober tijd vrij kan maken om om 12 uur onder het mes te gaan. Wij houden van snelheid, want wat wij altijd zeggen: “Kanker wacht niet” maar zo snel hadden we niet verwacht. Snel schakelen en maandag gaat het gebeuren. Wat zijn we ontzettend blij dat het zo snel gaat gebeuren, het kan er maar uit zijn, weg is weg.

Leven

De komende tijd zal ons leventje op zijn kop staan en er weer anders uit gaan zien, hoe het gaat lopen geen idee. Het enige wat we weten is dat Arno een kleine week in het ziekenhuis zal liggen en 6 weken niets mag, maar ook echt helemaal niets. Geen pak suiker tillen om maar een voorbeeld te noemen en dan duurt het herstel daarna nog wel een half jaar. Maar dat geeft niet, het is zoals het is, dit is weer een nieuwe uitdaging waar we mee gaan dealen, that’s for sure.

Liefs,

Vilja

8 gedachten over “Operatie nier”

 1. Dat is erg snel maar dan is het maar achter de rug toch!
  Heel veel sterkte maandag en we duimen natuurlijk weer voor een spoedig herstel.
  Ga ervoor kanjer

  Beantwoorden
 2. Jeetje dat is snel maar dat is wel goed denk ik.
  Ik heb respect voor jullie hoe je hiermee omgaat hoor ( ja, je moet wel maar toch)
  Hou vol , toitoitoi en een spoedig herstel

  Beantwoorden
 3. Lieve Arno en Vilja,

  Wat ontzettend spannend, Zo snel en tegelijker tijd fijn dat de operatie maandag al is,. Het kan maar achter de rug zijn. Ik duim voor een goede verkoop van de operatie en rustig en goed gestel. In gedachten bij jullie liefs Angelique

  Beantwoorden

Plaats een reactie