fbpx

Kanker & Corona

Kanker & Corona, mijn maag draait zich om en ik voel de onrust in mijn onderbuik. Ik ben dankbaar dat mijn partner maandag de operatie mag ondergaan om zijn nier te verwijderen met daarin een tumor van heldercellig carcinoom. Ik zeg MAG want andere kankerpatiënten moeten nog maar afwachten of ze geopereerd gaan worden met deze stijgingingen van coronabesmettingen.

Hoe kan het toch dat mensen zich blijven verzetten tegen de maatregelen die de overheid treft tegen corona, het is er nu eenmaal en we moeten ervoor zorgen dat corona beheersbaar wordt en daar hebben we ieder mens bij nodig.

Mondkapje

Wat is toch de reden dat men geen mondkapje op wil doen, niet de anderhalve meter aan wil houden en niet zoveel mogelijk thuis wil blijven en thuis te gaan werken. Moeten de ziekenhuizen dan zo vol komen te liggen dat mensen zoals mijn partner niet meer geholpen kunnen worden? Mensen met een ernstige ziekte dood gaan omdat jij als medemens heel veel moeite hebt om een medemens te helpen. Want daar komt het uiteindelijk op neer met al je verzet.

Het veelgehoorde antwoord wat ik hoor is dat mensen niet hun vrijheid laten afpakken, en wat helpt zo een mondkapje nou eigenlijk? Nou net even meer als dat je er geen één op hebt en als je moet niezen dat je het snot lekker in je eigen mondkapje houdt. En wat de vrijheid betreft waar jij en ik al heel veel jaren van mogen genieten hebben wij te danken aan mensen die hun vrijheid 5 jaar lang zijn kwijt geweest en hebben geknokt voor hun land.

Vrijheid

Mijn vader was één van deze helden waar wij onze vrijheid aan te danken hebben. Als jonge knul (20 jaar) werd hij op transport gezet naar Berlijn om daar in de munitiefabrieken te werken. Hij had samen met een vriend een vluchtplan gemaakt omdat hij niet mee wilde werken om kogels te maken waar mensen mee werden vermoord. Uiteindelijk is hij alleen gevlucht omdat zijn vriend het niet aandurfde en is overleden tijdens de bombardementen van Berlijn. Mijn vader is lopend vanaf Berlijn naar Zaandam gekomen in alleen een korte broek en waarna hij ondergedoken heeft gezeten in Venhuizen. In zijn onderduik tijd werden verdere plannen gemaakt om de Duitsers te verdrijven en door dit soort mensen hebben wij onze vrijheid lieve mensen.

Terras

Mijn vader had dit jaar 97 geworden maar is al 27 jaar niet meer in ons midden. Overleden aan kanker, ik was nog maar 27 dat ik hem kwijt raakte deze held, onze vrijheidsstrijder.

Als we onze vrijheid willen behouden en niet in een lockdown terecht willen komen zorg dan dat je je aan de regels houdt die de regering ons nu oplegt. Zet je mondkapje op, houdt 1.5 meter afstand van elkaar en was je handen regelmatig en grondig zodat wij straks, als we corona in de hand hebben en houden, we met z’n allen weer op terras kunnen zitten en op elkaar kunnen toasten omdat we dit met z’n allen voor elkaar hebben gekregen.

Liefs,

Vilja

1 gedachte over “Kanker & Corona”

  1. Villa je heb die mooi verwoord ik zit me ook aan bepaalde mensen te ergen neem alleen mijn buren die zij gewoon vanmorgen dat hij nu over al schijt aan heeft Cees me man zei moet je tegen een verpleegster zeggen krijg je een klap voor je harses en wij houden zich er echt aan je word van bepaalde mensen echt moederloos

    Beantwoorden

Plaats een reactie