fbpx

Ja en dan zit je thuis.

Hoe snel kan het gaan, zo lig je nog in het ziekenhuis en zo lig je in je eigen bed met een pak pijnstillers die niet echt lekker zijn werk doen. Dat valt toch even tegen. Je weet dat het geen lichte operatie is maar je bent een leek en weet eigenlijk niet wat je te wachten staat. Douchen is eigenlijk al een hele zware taak, daarna ben je bekaf. Je wilt gaan liggen omdat je niet meer op je benen kan staan maar gaan liggen is ook niet fijn. Bewegen kost veel energie maar in beweging zijn is wel beter voor je lichaam en geest. En dan komen de waterlanders omdat je je leven kwijt bent en niet zelf kan doen wat je zo graag zou willen. Zo maar even een paar dingen waar je tegen aan loopt als je uit het ziekenhuis wordt ontslagen.

Nazorg

Deze nazorg kan echt beter, moet beter. Hoe moet je als partner van een kankerpatiënt hiermee omgaan als je partner naar huis komt. Je krijgt gelijk de rol als mantelzorger toe bedeeld terwijl je je werk hebt en de rest van je leven gewoon doorgaat. Mantelzorgen, hoe doe je dat eigenlijk? Mantelzorger is niet voor iedereen weggelegd hoe graag je het misschien ook zou willen. Je hebt je eigen emoties waar je mee moet dealen en je ziet de emoties van je partner die het zwaar heeft en dan komt er nog een groot stuk verzorging bij.

Gezin

Nu ben ik blij dat wij geen kinderen meer thuis hebben wonen, die naar school, de sport of whatever toe moeten. Ik kan mijn tijd naast mijn werk aan Arno besteden al moet ik ‘s avonds aan de slag die ruimte is er voor mij. Hoe hou je de ballen hoog als je een gezin thuis hebt wat gewoon doordraait en je krijgt de baan als mantelzorger erbij? Hier denk ik over na als ik weer naar boven loop om een kop thee naast het bed te zetten.

Herstel

Ik hoop dat het herstel van Arno snel gaat veranderen en de positieve kant op gaat zodat we nu eindelijk eens wat rust gaan krijgen in ons leven. Dat melanoom zich rustig blijft houden en even niet aan kanker hoeven te denken. Ik wil hem graag weer onbezorgd zien lachen en dat er wat meer vreugde in zijn leven terugkeert. Heerlijke strandwandelingen kunnen gaan maken en de zon weer die warmte gaat geven waar je hart gelukkig van wordt.

Bijzonder

Niets is zo bijzonder als het gewone! Een mooie tekst die een client van mij heeft geschreven in kaart voor Arno en mij. Dit is zo waar! Het gewone zijn wij al een tijdje kwijt en hopen dit straks weer te krijgen. Geniet en ga voor het gewone lieve mensen voordat het bijzonder wordt.

Fijn weekend.

Liefs,

Vilja

3 gedachten over “Ja en dan zit je thuis”

  1. Lieve Vilja. Ik wens jullie allebei heel veel sterkte en kracht om vol te houden .
    Er komt veel op je schouders, maar je weet voor wie je het voor doet.
    Liefde is ……….. samen de klappen op vangen. Een hele dikke knuffel van ons ❤️

    Beantwoorden
  2. Net je blog gelezen. Ik vind dat je heel duidelijk omschrijft wat de de situatie is. Het is zoals het is. Ik wens jullie natuurlijk betere tijden toe. Veel liefs, Sandra

    Beantwoorden

Plaats een reactie