fbpx

Biopt van de nier

We zitten vandaag al vroeg in het AVL voor een biopt van de nier van Arno. We hebben een rare week achter de rug. Nieuwe gesprekken omdat we in een nieuwe rollercoaster zijn gestapt. Hoe nu verder, welke extra onzekerheid gaan we tegemoet. Er zijn momenteel al heel veel onzekerheden. Melanoomkanker, corona en dan komt er naar alle waarschijnlijkheid nierkanker bij.

Afgelopen woensdag hebben we te horen gekregen dat de tumor in Arno zijn nier waar aanvankelijk van werd gedacht dat het een goedaardige tumor was toch nierkanker kan zijn. Daar gaan ze vanuit doordat hij in korte tijd aanzienlijk is gegroeid. Om hier 100% zeker van te zijn wordt er vandaag een biopt genomen van de nier. We zeggen zo makkelijk we gaan even een biopt nemen maar zo’n onderzoek is niet altijd even lekker. Deze zekerheid gaan we over ruim een week horen.

Verwijderen rechter nier

Als de vermoedens worden bevestigd door de artsen zal de nier verwijderd gaan worden, dit is de enige optie is ons al medegedeeld. Dit kwam even binnen omdat we in eerdere instantie nog 3 andere opties hadden maar die zijn gelijk van tafel geveegd. Het verwijderen van een nier is best een zware operatie en we moeten er rekening mee houden dat we een zware tijd tegemoet gaan. Gelukkig zijn we wat gewend met de ervaring die we hebben met melanoomkanker maar dit is toch wel even een dingetje om erbij te krijgen.

Onzekerheid

Het voordeel van de situatie waar we nu in zitten is dat leven met onzekerheid een stuk makkelijker wordt. Het geeft je kracht om door te gaan, het geeft je energie om door te pakken en je schouders eronder te zetten en positief om te gaan met de situatie waar we nu in zitten. Nog meer genieten van de kleine dingen en nog meer loslaten van situaties die niet goed voor je zijn. En dat houden we vast.

Geniet van het weekend lieve mensen dat er aan komt en koester de mooie momenten en de mensen om je heen die er voor je zijn, in welke situtatie dan ook!

Liefs,

Vilja

1 gedachte over “Biopt van de nier”

Plaats een reactie