fbpx

Bevestiging Nierkanker

Maandag hebben we de bevestiging gekregen dat de tumor in Arno zijn nier nierkanker is. Ondanks dat wij heel realistisch zijn en wij ervanuit gingen dat we deze uitslag zouden krijgen kwam het behoorlijk aan als de arts bevestigd wat je gedachten zijn. Je denk dat je er op voorbereid bent, dat je het aankan, want je weet het eigenlijk al in je achterhoofd maar man, man, man wat doet het zeer. Het voelt of je hart uit je lijf gerukt wordt en met een smak op de grond wordt gegooid. Toch de ongeloof dat het waar is, dat er een 2e kankersoort bij gekomen is, dat is voor je brein maar moeilijk te bevatten.

Volgende stap

Je slikt en de vervolg vraag is: Wat is de volgende stap? Morgenochtend zitten we in het AVL om het gesprek aan te gaan met de uroloog die Arno gaat opereren. De nier gaat eruit verteld dokter Haanen, de behandelende arts die Arno al langere tijd heeft voor de melanoomkanker. Wat ontzettend fijn is, is dat deze man ook gespecialiseerd is in niercelkanker en het hierdoor ook goed kan uitleggen. De mogelijkheid is er dat Arno door een robot geopereerd kan gaan worden en hierdoor het herstel sneller en beter kan gaan. Het is weer een behoorlijke aanslag op zijn lichaam en hoe minder er gesleuteld hoeft te worden hoe beter.

Positief

Dokter Haanen is daarnaast erg positief, er zijn geen uitzaaiingen en als de nier eruit is is het ook klaar. Het is niet zo als met melanoomkanker dat er cellen kunnen achterblijven die slapen en ze hierdoor ook niet te traceren zijn. De mogelijk is er dan ook altijd dat als ze wakker worden ze opnieuw toe kunnen slaan. Hierdoor zijn wij ook positief en zijn we dankbaar dat deze arts ons begeleid en dat wij in het AVL lopen.

Voor nu op naar morgen en dat de operatie zo snel mogelijk gedaan kan worden en niet door corona belemmerd wordt.

Liefs,

Vilja

8 gedachten over “Bevestiging Nierkanker”

 1. Godsamme lieve luitjes, daar schrik ik onwijs van. Had toch, net als jullie zelf denk ik, toch stiekem de hoop dat het niet zo zou zijn. Toch, en het is een dooddoener, hoop ik dat dit het laatste is wat jullie voor je kiezen krijgen.
  Uit ervaring weet ik nu (helaas) hoe groot de impact is en hoe zwaar de wissel die het trekt op jullie beider leven.
  Ik kan dan ook niet anders doen dan jullie onwijs veel sterkte toe te wensen, en hopen dat Arno ook deze klus weer gaat klaren, en dat het dan ook gedaan is met alle ellende en jullie weer samen kunnen/mogen genieten.
  Heel, heel veel sterkte van ons hier uit Zaandam.
  Kussen voor jullie beiden!

  Beantwoorden
 2. Heel, heel veel sterkte
  Ondanks dat we elkaar niet veel meer lijfelijk zien & delen
  Is het wel dat ik meeloop en koester was er was en hoop dat voor jullie is en blijft … voor mij zijn jullie samen liefde
  En liefde is…
  op weg zijn naar…
  Je-Zelf te vinden…
  In Elkaar

  Beantwoorden
 3. Pfffh, wat een gedoe!!
  Eerst een melonoom en nu eentje op je nier, hopelijk ga je snel onder het mes en wordt je nier verwijderd. Het zou fijn zijn als ze die rotzooi uit je lichaam halen.
  Sterkte voor jullie

  Beantwoorden

Plaats een reactie