fbpx

2e rollercoaster AVL

❤Start 2e rollercoaster AVL ❤
(Als je partner kanker heeft)


Hoeveel veerkracht heeft een mens als je geraakt wordt door kanker. Hoeveel kracht heb je als je een 2e kankersoort er gratis bij krijgt. Als ik dit zo schrijf dan denk ik: “Zo die mensen hebben wat op hun bordje gekregen, dan moet je toch verdomd sterk in je schoenen staan om hier mee te dealen”.


Dan zie ik mijzelf zitten naast mijn partner die deze boodschap te horen krijgt. Ja die zagen we even niet aankomen, dat was weer een lichte mokerslag.
Ik kijk Arno aan en vraag mij af wat er door hem heen gaat. 5 scans op rij, geen activiteit waar te nemen van melanoom en prachtige bloedwaardes. De tumor in de nier die met de eerste scan geconstateerd werd en wat gelijk al duidelijk was dat het geen melanoom kon zijn heeft een jaar lang geen activiteit vertoont en nu binnen 3 maanden van 48 naar 55 mm is gegroeid. Dat is even geen goed teken. De gedachte dat het een goedaardige tumor mocht zijn werd eigenlijk gelijk al een beetje weggenomen.


Ja wat gaat er dan door hem heen, ik kijk naar zijn behandelde arts en weer terug. Ik denk wat nu? In welke rollercoaster gaan wij nu weer stappen? We zitten er al in één, kan daar nog wel een tweede bij? Eigenlijk niet denk ik bij mezelf maar je ontkomt er niet aan. Je zal moeten en zo snel mogelijk instappen om aan deze reis beginnen.


Ik ben zo ontzettend blij dat Arno een nuchtere man is en zijn behandelde arts een toffe peer die gelijk de motoren start zodat de reis kan gaan beginnen. We hebben even een paar dagen om aan het idee te wennen en maandag wordt de situatie besproken in het team.

Het fijne is dat we al met het bijltje hebben gehakt en nu ook snel weer met positieve kracht de strijd aan kunnen gaan. Ik heb het ook even bewust over WE want kanker heb je niet alleen dat heb je samen!!


Liefs,
Vilja